10.1.09

Yeni bir ürün geliştirmenin aşamaları ve SEN :)

yeni bir ürün geliştirme aşamaları :

-Konsept geliştirme ve fizibilite : Yeni ürün hakkında başlangıç fikirlerine ayrılmış bir aşamadır.Teknik olarak ürünün fizibilitesi uygun mudur? Geliştirilmesi maliyet açısından etkin midir? Bu aşamanın çoğu kısmı mühendislik ve pazarlamanın ilgi alanındadır ve uzun zaman alabilir.
-SEN : Seni ilk gördüğüm,benimle ilk konuştuğun,bana attığın pasları farkettiğim an kafamda Senle ilgili bir dolu şeyin şekillenme aşamasıdır.Teknik ve duygusal olarak bana uygunluğun,seninle bir ilişkiye başlamamın bana manevi kayıp ve kazançlarının şekillendiği süreçtir.aramızda ki elektirik duygusal akım ve bir dolu teknik hal için bir muhendis,seni nasıl baştan çıkarabileceğim,ikna olabiliteni ayarlarken de bir pazarlamacı edasıyla yaklaşmam gerektiğini tasarladığım süreçtir.Ki bu uzun uzun zaman alabilir ( iyi ki işletmeciyim :))

-Detaylı tasarım : Yeni ürünün fizibilitesinin uygunluğu belirlenir belirlenmez,orjinal olarak geliştirilen ürün konseptinin detaylı bir muhendislik tasarımı yapılır ve üretime hazır hale getirilir.
-SEN : Senin bana uygunluğunu saptadığım andan itibaren şahane bir muhendis tavrıyla seninle nasıl bir ilişki istediğimi tasarlayıp seni o kıvama getirdiğim aşamadır.

-Prototip : Ürünün başlangıçta belirlenen ölçü ve spesifikasyonlarına göre ilk birimlerinin üretilmesi ve test edilmesi gerekir.bu aşamada ürün düşük bir performans sergileyebilir ve konsept ıskartaya ayrılabilir veya tasarıma yeniden başlanabilir.
-SEN : seninle bir ilişki yaşayabileceğim sinyallerini sana yollamam ve seninle bir süre birbirimizi tanıyıp vakit geçirmemiz gereken aşamadır.çünkü test etmeliyiz diil mi birbirmizi?eğer bu aşamada gönlümü fethedemezsen bir süre görüşmelere ara verebilir ya da çok arzuluyuorsam seni tasarımında biraz değişikliğe gidebilirim.

-Prototip imalat : Bu aşamada ürünün imalat tarafından üretilebilirliği değerlendirilir.Üretim sürecinin,malzeme değişikliklerinin,mevcut üretim gereçlerinin kullanımının ve yeni ürünün mevcut ürünlerle birleşiminin basitleştirilmesi için bu noktada tasarım değişiklikleri yapılır.
-SEN : Bu aşamada seninle ilgili sıkıntılarım var ise tasarımında ne tür değişiklikler yapmam gerektiğini düşünürüm.bunun beni ne kadar yorabileceğini,nasıl bir süreç olabileceğini incelediğim aşamadır.aslında burda sen senken,ben benken biz olmaya uğraştığım biz olmaya başladığımız süreçtir.

-Tam ölçekli üretim : Bu aşama yeni ürünün tüm üretim kontrollerinin ve üretiminin mevcut üretim tesislerine transfer edilmesi aşamasıdır.
-SEN : ve mutlu son.seni benimsemeye başladığım kabullendiğim sevdiğim aşamadır.bu aşamada 'biz' kavramı açığa çıkar.özlemek,yanında olmak isteği,sevmek ve belkii çoook sevmek,dost olabilmek,kanka takılabilmek ama hep sevgili olabilmeyi becerebildiğimiz aşamasıdır.aşktan sevgiden tutkudan arzularımızdan birbirimize karıştığımız birbirimiz de kaybolmaya başladığımız aşamadır. ( ki en güzel aşamadır )

-Kullanım sonrası tasarım değişikliği : Tam ölçekli üretimden sonra ürün serbest bırakıldığında ve müşterilerin ürünü kullanması neticesinde ve üretim esnasında kazanılan tecrübeler neticesinde birtakım tasarım değişikliği tavsiyeleri gelebilir ve bu doğrultuda ürünün tasarım değişikliği gerekebilir.Bu türdeki tasarım değişikliği çok küçük boyutlarda bile olsa onları yapmak için belli bir mekanizamaya sahip olmak gerekir.Ve ürün tasarım değişikliğinde bilgisayar programlarından yararlanılabilinir.
-SEN : Birbirimizle ayrı kaldığımız ve birbirimizi anlayamadığımız dönemlerin başladığı ve sonlara yaklaştığımız sinyallerini veren aşamadır.bu aşamada biraz özgürlük..şarkıları dinleyip ufak çapta pazar araştırmalarının yapıldığı,yeni arkadaş çevreleri edinildiği ve aslında birbirimizle öğrendiğimiz bir dolu tecrubeyi başka insanlarda denemeye başladığımız süreçtir.Ve bu da başka SEN,başka BEN demektir ki ikimizde tasarımlarımız da değişimlere gitmeye başlarız.yeni ortamlar,anılardan uzak durmalar,bunalım yapmamaya uğraşmalar..Köklü değişimler olmamasına rağmen sağlam ve ayrılığı kabullenebılecek kadar güçlü durabilmeye uğraşılması gerekir.Eğer tasarım da değişiklik yapmanızı şart bildiyseniz kendiniz de facebook tarzı sosyalleşme yollarına da gidilebilinir...sonuç : ayrılıktır..
bir sonra ki SEN gelene kadar...


:)) ama çalışırken aklıma geldi napiiimmm :))
e SEN nerdesin :)
hey SEN.. (:


.

2 yorum:

juli dedi ki...

vay be...kesinlikle numaralandırmaktan şifrelemekten iyi bi yöntem...herkes bu yola en az bi kez ugrar ufak degişiklikler yapsalar da sen patentini almalısın derim ben.:)

cerenimiss dedi ki...

:)) bahsi geçen muhteşem bir 'SEN' olsun herkese ya patent istemez :P
aşkın patenti olmaz julicim yaa bööö :P