21.12.09

Beni güzel hatırla..

Beni güzel hatırlaa.
Uzun dalgalı saçları dökülürdü omzuna. İnce zarif ellerine yakışmazdı sigara, öyle ki özenirdi bazen arada. Uzun yolculuklarda mesela.
..İstemeden kafiyeli konuşurdu, sonra tebessüm eder, -sıkılmadın dimi? derdi. Sıkılmazdı insan yanında. Gözlerine bakardı mutlaka konuşurken, gülünce dudaklarından önce gülümserdi aynı gözler. Çabuk reaksiyon verirdi, kontrolsüzdü heyecanlarına yenilirdi. Yenilmeyi severdi. Ve sevmeyi severdi. Aşık olmuştu en çok bir kere. Ve bir kere de terkedilmişti. Aldatılmıştı bir sefer de. En çok buna ağlamıştı aynı gözler. Ve ben yanında olamadım !!!

Yolculukları, yolları severdi. Kitaplarını biriktirir, parasızlığını hiç dert etmezdi. Hesapsızdı, tutumsuzdu, sorumsuzdu. Kış mevsimini sever, yazın bunalırdı sıcaklardan. Şikayetçiydi hayattan, insanlardan. Hayvanları daha bir severdi her gece evine dönerken.
Çok yazardı. Çok konuşur. Çok dinlerdi. Çok severdi. Çok yanılırdı. Çok yanardı. Çok sevişirdi aşıkken. Tutkuluydu. Manyaktı bildiğin. Alkol severdi, bi kaç duble atınca allahı kayardı. Şarap gibi hatundu. Her sabah daha güzel uyandırırdı adamı. Yudum yudum dinleyesin gelirdi ruhunu geceye dek sonra.

Kalabalıkta huzur var '' derdi. Bunu diyen o zihniyet Akıp giden yol manzarasını deniz manzarasına tercih ederdi. Ciddiydi. Dinlerken kaşlarını çatardı. Gülüverirdi gözgöze gelince. Sallaaaa.. der geçerdi dünya derdine,, yastıkların dili olsa ah!!

Fotoğraflar çekerdi, öyle ot börtü böcek değil haa -en çok, sevdiği adamların yüzlerini çekerdi. ''Alzheimer olduğumda bunlar işime yarayacak'' der gülerdi. Manyaktı bildiğin işte. Sert muzik severdi, ağır arabeskçiydi abla aynı zamanda. Harbi insandı yine de..

Darılmazdı kolayca, Alınmazdı, gücenmezdi, 'Kırıktı buna rağmen azıcık !! -Kafadan. bir de kalbi.. benim bildiğim.
İçinde bi-r( N ) çeşit kadını büyütmüştü. Aferindi çoğu zaman ! 5 Yıldızdı. Pek iyiydi !!
Ama iyi hatundu ! Hele bi iki kadeh içince.. AH !!


-- Ah be Necla !! anlatsam anlar mısın derdimi?


-----------o----------------

..
--- bence, Takılma artık yanımda olamama sorunsalına.. Kim hata yapmamış hayatta..

Kaygım sadece -- beni güzel hatırla..

.Gittim.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!