7.1.09

Ceren yine sistemi sorguluyor..

beni onca düşünceden düşünceye sevk eden şeyi buldum..evet buldum !!
galiba kaçış bir tür bu..hafif mide bulantılı,baş ağrılı,uykusuz bir kaçış..hayatında sevdiğin bir adam da yoksa ve illa takıntılarla yaşamak seni mutlu edıyorsa işte böyle her halta takıyorsun..hani bir sevgilim olsa mesela şimdi merakta olsam,aramadı diye kapris yapsam,özlesem..yok..şarkılar bana acıktığımı,yarın kırmızı mı beyaz mı giyceğimi düşündürüyor sadece..eh buda güzel şey şikayetim falan yok aslında..
kapının önünde duran paspasın ne kadar kirlendiğini,faturaların son ödeme tarihini,ne yiyeceğimi düşünsem sadece evet güzel..ama ben galiba çok etkilendiğim bir kaç şeye takılıyorum kaç zamandır..
tamam!! artık haberleri izlemicem..ki zaten tv izlemeyen biriyimdir..tamam başa saralım..haber falan okumayacağım bir süre mesela..yılbaşı gecesi evde yalnızlığımla verdiğim parti henüz bitmiş ben yatağıma uzanmış haberleri okurken son dakika habere bakıp ilgilenmemiştim oysa..ki biliyordum ne denli beni etkileyeceğini manşete kayıtsız kalamayıp gözucuyla bakmıştım..ertesi akşam annem aradı..
-naber annem? -iyiyim kızım niye geç açtın ki telefonu? - e anne işim vardı evdeyım zaten sen napıyosun? -ya ben de tv izliyorum çok üzüldüm duydun mu ankarada ölen çocukları. - :/ evet anne biraz duydum noldu? - aç aç aç kanal d yi bak.. -peki..(insanoğlu merakına yenilir..) -tamam anne sonra konuşalım... uzun süre sessizlik..
sanıyorum bu hadisenin uzerinden bir hafta falan geçti.. ilk ve son haberdi bu mevzuyla izlediğim,okuduğum..
taa ki bir kaç gün önce su saatlere kadar..facebooktan gelen grup daveti..ki facebookta öyle uyduruk gruplara ne hayranlığım ne katılımım vardır..benım için facebook ciddi bir platform çünkü (!?)
kayıtsız kalamadım..kabul etmedim uzunca bir süre..yaklaşık 2 gundur sanırım beklemede bi davetti..bu sabaha kadar..evet önce uzun süre üzülüp sonra kabul ettim..
sonra düşündüm bir müddet..
garip geldi bir kaç şey..
şöyle ki; şimdi bu çocuklar o gece o evde değil başka bir evde partiye katılsalar ya da dışarda olsalardı olmicak mıydı bu talihsiz vaka..ya da tuhaf olan alkol komasından ölmemeleri parti verilen mekanda sızan gazdan ölmeleri..ve bunun parti gecesine rastlaması..düşünsenize mesela şubat 28-29 değil 30 falan çekseydi ve o gece gazın sızacağı varsa da sızsaydı ama 30 aralıkta sızsaydı 1 ocakta sızsaydı..31 aralığı beklıyor olması tesadüf mü acaba?? bu olayın şaşırtıcı yanıdır benım kafamda..bir de kızıp üzüldüğüm şu tarafı var..adamın biri çıkıp atıp tutmuş bugün kabul ettiğim grupta tartışmış arkadaşları kayıpların.. (Ki biz buna karşındakini karala kendini akla politikası diyoruz)..adam diyormuş ki..içeriye girdiğimde butun çocuklar bir tarafta yığılıp kalmışlardı.kimi yerde kimi koltukta kimi yüzükoyun yatar halde yarı çıplak,4 erkek 3 kız namaz kılmak için bir araya gelmedi elbet,zaten evde içki şişeleri vardı..
ulan bu mu şimdi dert? yılbaşı gecesi yas mı tutuluyordu da biz mi anımsamıyoruz?konya da kuran kursunda patlayan kazan yüzünden 18 kızın öldüğü olaya talihsizlik buna ohh mu diyeceksiniz utanmasanız??
kaldı ki yarı çıplak ya da çırılçıplaklardı..sanane !! öyle bir şey varsa da senle mi seviştiler sanki..farz et sevişir vaziyette öldüler farz et alkollu..sen misin bunu yargılayacak olan..çok yazık..ölmek ölmektir..ister namaz kılarken ister alkollu..
bunu senin terazin mi tartıcak? kaldı ki vicdanın mı var da yargılarını,sorgularını koyacağın bir terazin olsun..allah seni top etsin adam !! ölen 7 minik kalp için söyleyecek bir şey yok..melekler yanlarında olsun dilerim..
beni bu sistem bozdu bugun dedim ya..acı tesaduf.. ve tek gerçek: bu ülkede yaşamak çok zor..bitirdiğinde aç kalacağını bilereke debelenerek okursun..mesela bu ülkede kazalara kurban gidebilirsin..maç izlemek için stadyuma gider dayak yer en fazla ödürülürsün..taxim e çıkar tacize uğrar dönersin..silah görmeyen genç adamı dağa salarsın şehit dersin..saçı uzuna aczmendi,rock dinleyene satanist,mini etek giyene orospu dersin bu ülkede..bir adım öteyi geçmez adımlar o yüzden..bir öncekinden..olan sana olur bana olur..vs
hmm bir de azönce annemle konuştum..teyzem var benim bir adet..canımdır..biz beraber büyüdük onunla ki aramızda 7 yaş olması buna kanıttır..ablamdır,canımdır..1 ay sonra bebeğimiz olacak..şubata denk gelıyor olması tatlı tesadüf..deli gibi araba kullanan teyzem bir kaç gün önce kaza yapmış..ben bunu tesadufen öğreniyorum..nasıl bir tesaduf olduğunu uzun uzadıya anlatmayacağım çünkü karnım çok aç..ve tatsızım..
adana'nın yolları taştan..yol nasıl buzlanıyor anlam veremedim..ki teyzemin de çılgınlar gibi araba kullandığını hesaba katarsak yolun kuru olması da yeterli fazla kurcalamaya gerekte yok hani aslında..sorun bu değil elbet teyzemin işyerine giden yolu biliyorum göl boyu devam eden saçma bir yol..bunu da teyzemle bir sabah işe giderken tespit etmiştim..yan koltukta hızdan kasıldığım bir sabah)..neysecim seyhan gölü adana şehrinin tam ortasından geçer bildiğiniz üzreee..
annemin anlattığına göre-ki bazen abartır ben de ona çekmişim galıba-eğer toparlayamasaymış göle gircekmiş kaldırıma çıkmakla yırtmış mevzuyu..bebek,teyzem ve göl..içim acıdı..sınavlarım var diye bana söylemedi..kii daha dun konuşmuştuk..bir önceki yazımda dedim ya ateş cidden düştüğü yeri yakıyor..kötü bir şeyler olsaydı......ama olmadı..
biz hala ILGAZ ımızı beklıyoruz.. :)
bir ay sonra yaklaşık olarak aynı içerikle bir başka postta görüşmek ümidiyle..
ümit ediyorum çünkü bu sistem beni büyüdükçe daha da korkutuyor..

3 yorum:

Adsız dedi ki...

sistem dediğin şey insan sürüsü..
sistemi bırak, insanı sorgula!
Kendinden başlayabilirsin
;)

Ceren dedi ki...

sananee :)
sen kendı bloguna bak terkettn kapadın dukkanıı..olmaz böyleee

Adsız dedi ki...

bu seferde seninkiyle idare ediyoruz:)
fazla fazla yaz..